Oh!Legoland~ Tipah Tertipu

Salam sejahtera kepada semua, aku baru saja lepas menonton Piala AFF dimana Malaysia kalah 0-3 kepada singapura pada perlawanan pertama, but still have chance.. keep it up Harimau Malaya :)

Niat sebenar aku menaip entry pada hari ini ingin menceritakan kisah penipuan antara aku dan dot dot dot.. nak dijadikan cerita sedih, siang tadi aku pergi ke Legoland nak redeem annual pass tapi pass yang aku nk redeem is not valid.. what the heck man!!~ PANAS jugak la aku kat counter tuh sbb mereka said it not valid and cant redeem because . . . .

2 Minggu lepas, akak aku offer beli annual pass dengan harga yang murah dan orang yang jual tuh pun kawan kakak aku. BTW, kawan kakak aku tuh pun actually orang tengah je and tak tahu siapa sebenarnya yang memandai jual annual pass dengan harga yang murah. So, aku pun apalagi just beli tanpa ragu-ragu siap recommend kat member aku lagi. Last week jugak kawan akak aku and akak aku pergi redeem annual pass tuh dan tiada masalah pun time tuh but after that when my sister friend come again the annual pass had block because. . .

Sebelum aku pergi untuk redeem annual pass tuh akak aku pun dah bagi tahu yang annual pass nie bermasalah.. so dalam perjalanan lagi aku da redha kalau aku tak boleh nak redeem annual pass tuh :(
Sebenarnya, sesiapa yang beli annual pass Legoland dengan harga murah adalah kena tipu sebab, orang yang jual annual pass ni (dalang penipuan) membeli annual pass online menggunakan credit card orang lain dengan maksud lain penjual telah mencuri/menghack/mempalsukan credit card orang lain untuk membeli annual pass melalui online dan menjualnya dengan harga murah kepada mangsa-mangsa yang ingin "barang murah". Once mangsa credit card sudah sedar akan transaksi yang di gunakan oleh orang lain maka mangsa itu tadi membuat repot polis dan meminta ganti rugi daripada pihak Legoland.


Jadi, semua transaksi yang dibuat melalui credit card palsu itu di batalkan dan semua annual pass yang sudah redeem menjadi card di block oleh pihak LEGOLAND. Oleh itu, aku yang jadi mangsa penipuan "barang murah" perlu membuat report polis and FYI, penjahat masih aktif membuat kerja-kerja penipuan ini. I warn you so that jangan beli kalau ada orang offer murah kat you all okeh :) sebab ramai jugak yang jadi mangsa penipuan ni. . .

Conclusion, jangan ingat "barang murah" berkualiti atau safety . . so beli lah barang yang berkualiti dan selamat walaupun harganya mahal :) . . first time aku kene tipu macam nie, selalunya tgk kat tv berita/drama jer then dalam hati bercakap "senangnya dia tertipu"

#facebook sekarang tengah hot mengenai isu AYUNI..tapi aku masih belum kenalpasti apa isunya~ korang tahu?

Berbelah Bagi

Hi, Peeps~ Pertama sekali nak ucapkan selamat bercuti kepada yang masih bersekolah dan juga yang sedang cuti sem ketika ini. Selain itu, Happy Deepavali kepada mereka yang hendak menyambutnya pada hari Selasa ini dan selamat bercuti juga kepada warga Classic Advantage (tempat kerja aku) yang dapat cuti seminggu disebabkan shutdown akhir tahun but not for tool fabrication department (department aku), aku kerja seperti biasa. <------ introduction yang skema

Actually, I want to talk about that I want resign at Classic Advantage soon and I got two offers were both are good offer. Situation like this ever happened to me before which is I need select either go to Singapore or be Drafting/Tool Maker at Classic Advantage but for now, I need select either Oilfield company or Stamping company? I don't want the "banana fruit two time" which is I has select Classic Advantage for my first job and less than 3 month I've to look for another job. So, sekarang ni aku tak nak ia terjadi lagi dalam hidup aku It mean, keputusan yang aku pilih dulu tidak berapa tepat atau ada hikmahnya.<--- English yang broken

Merujuk kepada masalah yang datang dimana aku sangat lemah dalam membuat keputusan memilih sama ada A atau B untuk masa depan aku sendiri, tapi why must be dua-duanya adalah yang terbaik even ada perbezaan antara routine job, salary, background company, and overtime rating. Aku sudah buat perbezaan di bawah dan cuba korang tolong pilihkan untuk aku, sekarang ni aku hendak ikut naluri korang pulak, aku akan pilih majoriti dari korang, Boleh? <--- kesimpulan yang mudah

Click Pic For Enlarger 
That all for today or for this week, next week aku akan berikan keputusan sama ada A atau B pilihan aku . . SELAMAT BERHUJUNG MINGGU :)


GMi 18th Convocation Ceremony

Good Evening, how are you Blogger? Hope you all fine :) but I had flu fever :( and actually this entry should be typed last night, due too flu fever which is still not fully recovered I had stop to typing. Aku nak mintak maaf jugak lah kat korang semua sebab dah lama tak blogging and blog walking as well sebab . . . aku pun tak tahu macam mana nak describe~

Dengan tidak membuang masa lagi, aku hendak mengumumkan bahawasanya aku telah menjadi graduasi yang bekerjaya~ hahaha . . <---ayat orang pening. GMi 18th Convocation Ceremony  was held on 3rd November 2012 at Dewan Mercu Gemilang, Bangi. A total of 634 students received their diploma that most people total ever recorded since its inception 20 years ago. Tak ramai mana pun macam University lain kan, but student GMi paling ramai dapat kerja selepas grad. . itu sangat membanggakan :)

Banyak aku nak cerita about that ceremony but . . .aku peninglah sekarang nie :D so korang tgk jek picture yang adik aku tlg capture~

Curi Dalam Utusan Online, Click Here For More

Tak Pandai Nak Pakai Yg Color Kuning Tuh
 
Banyak lagi gambar yang aku nk upload, tapi internet slow lah plak, so 1 gambar je cukup la k <-- banyak nye alasan~ Dan aku nak jugak cerita ke mana melencong selepas convo, tunggu next entry ok :)

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates