BN ke PAS

umo da 23 tp still tak tawu pasal politik . and sptutnye da pergi mengundi . tp mcm tak pnting jerk bnde nie sume . padahal pnting jugak la mngundi ni sbb nk menentukan sapa ketua kite . tp tak reti2 lagi nk pergi vote org yg kite patut undi .

sape yg perlu kite pilih . party mane yg ptut kite join . PAS ke BN .?tp parent aku mmg la pilih BN . sbb kerajaan bnyk bg kesenangan pd org felda . mcm parent aku la . duk felda tp agak mewah la . duk umah je tiap2 bulan dpt gaji . kalau 1K tu tak pe la . nie kalau above 2K . sape yg tak nak duduk felda an . biar la kg . tp bahagia . tak macam org bndar .!!!!

itu kesenangan yang ade pade org yg sokong BN . tp mcm mane org yg sokong PAS . ape yg dorang dapat . adakah dorang dapat dose . ? sbb menentang kerajaan . ? ntah la . nie yang aku duk kaji2 nie . haha!!! . kaji tang mane pun tak tawu ar . . PAS . mean parti islam malaysia . it is.? kadg2 sokong PAS pun ok jugak . sbb kalau org PAS yg mentadbir negara maybe negara berubah dari keadaan nye yg bnyk maksiat jd kurang . so dari situ kite yg sokong ni bole dapat pahale kerane telah menjadi kan khalifah di malaysia ni dari org yg soleh tp kenapa negeri kelantan yg ditadbir oleh org PAS still bnyk maksiat . ni la persoalannya.???

betulkah kalau PAS yg mentadbir negara . maksiat akan berkurang . dan negara juga kurang dengan gejala sosial dari barat . juga pengaruh2 dari org barat . tp bole maju ke malaysia kalau org PAS yg mentadbir . ?
bnyk lg persoalan mengenai politik nie .?

tp pada pandangan aku, kenapa la org2 nie tak nak bersatu . kite same2 melayu dan beragama islam  perlu la bersatu utk menjamin negara kita still dgn negara islam yg agak maju . kalau kita sama2 tak bersatu . 1hari nnti mungkin negara jatuh ke tgn org yg bkn islam . so renung2 kan la kalau negara ni di tadbir oleh org bkn melayu n bkn islam . jadi singapore la jawab nye .

so, nk pilih parti yg mentadbir skrng atau nk membangkang dgn memilih parti yg bnyk ke arah akhirat.?

0 Say Something:

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates