semakin maju di GMi

ape yg semakin maju di GMi . aku ke , GMi ke yg da maju .? GMi mcm tuh jerk . tak de ape2 yg maju sgt la . mcm dulu2 jugak . tp yg maju nye adelah aku yg belajar di GMi coz sem 4 nie sem yg advance . advance macam mane .? advance dr segi software nye and machine nye . even tak dpt gune mesin sepenuh nye . tp dpt tawu cm mane nk gune kan mesin tersebut n will be apply on sem 6 nnti while FYP . for this semester i have learn 3 machine . and until now i already learn 2 machine . 1 is EDM . stand for Electric Discharge Machine and devide to two Die Sinking and Wire Cut . mesin nie sgt mahal sehingga makan juta ringgit .

another machine i have learn is CNC Turning machine . for this machine not too hard to learn than CNC Miling that i had learn on sem 3 . sgt bangge dgn GMi kerane ade mesin2 cam nie . tak tawu la tmpat institute lain ade ke tidak macam GMi nie . kalau ade pun tak tawu la technology dyer same tak macam kt GMi . sgt greaten machine i ever found . tak tawu la kt industry nanti ade tak mesin macam nie atau lebih great technology than GMi punye mesin .

1 other machine is Cylindrical Grinding Machine . ini tidak belajar lagi . coming soon on May . now about software . ape yg advance sgt dgn software yg ade di GMi nih . utk software  aku sudah belajar 3 software including CATIA, INVENTOR, n POWERMILL . catia n inventor adalah sama categories . that mean software nie adelah utk design, and ade analysis . cuma membezakan dua software ini adalah catia ade utk generate program for machining and inventor dont have . for powermil is only generate program for machining and not to designer.

I hope GMi will be upgreated what their have right now . and move foward  in terms technology machine and software soon . . . .

0 Say Something:

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates