Dugaan Ketika Berpuasa


How fasting? everythnng oke,? but me not oke because all people already puasa twelve days but i only ten days . why.? i did know . winK~~~

Dugaan ketika berpuasa mmg bnyk cabaran~~even syaitan tak de tp iman tetap di gugat dngn macam2 kerenah

PART 1
ketika di bazar sangat la mencabar dengan gadis2 yg bajek puasa tp mcm tak puasa. why.? why must i said like that bcause sakit nye mate bile di bazar ramai awek2 sedang "belanja" bukan org yg membeli tp yang menujual pun sama . how come i want be a good person in Ramadhan kalau asik tgk awek BELANJA . . kurang pahala aku . . . .





PART 2
ketika waktu kerja mmg ramai yg tukang jd syaitan . ramai yg menghasut sbb melihat org keletihan ketika bekerja . maka ramai yg la offer diri untuk mngambil order untuk mncari rakan ke jalan neraka




PART 3 
ketika berada di office and membuka email rakan2 . terdapat la 1 email yg menguji keimana dengan gambar2 makanan yg sedap2 membuatkan ingin berbuka puasa dengan lebih awal . hahaha . tuh bg org yang kurang imannyer




PART 4

akak dan makcik2 yg boring dengan hidup lalu mncari kawan2 untuk sembang . sembang tentang ape.?agama ke.?ilmiah ke .? bukannnn tp sembang dengan menceritakan tentang perkara org lain .waaa~!~~ tuh da kire mengumpat tuhhhh . da tak de tempat lain . kat surau pun ade jugak org yg mengumpat2 nihhhh . menjadi kan aku kurang husyuk ketika solat



banyak lagi dugaan2 yang datang ketika bulan berpuasa tetapi cuma org yang kuat iman jerk bole tahan dengan dugaan2 seperti ini. Bnyk kan beribadah di bulan Ramadhan bukan dengan membuat perkara2 yang di larang atau mengurang kan pahala puasa . SELAMAT MENGUMPUL PAHALA KETIKA BULAN RAMDHAN

0 Say Something:

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates