Kenapa Remaja Sekarang Mudah Rosak

Sekarang ni bnyk masalah sosial yg berleluasa tak kire di bandar atau kampung . dulunya kebanyakan di bandar tp sekarang di kampung pun ada jugak mslh mcam nie . tp apa puncanya .?

Dlm masalah sosial nie bnyk jenis tp yg paling bnyk is "free sex" . melibatkan pasangan antara perempuan dan lelaki . tp kalau masalah dadah atau sbginya adalah punca dr individu bkn berpasangan.

Apa punca sbnr yg terjadinya sex bebas nie. nk slh kan siapa.? sama ada "gigirl" nye atau "boboy" nye atau family.??oh!tidak.com . tidak bole menyalahkan family untuk this case. tp dlm case macam nie slalu nye perempuan akan salah kan lelaki.?but why must to blame on guy not girl.?tuhhh yang wa tah tawu tuhhhh

Base on my experience *bkn pnh buat but from my friend* actually for this case due to individual attitudes . both wrong . sbb dari sikap sndri yang hendak mencuba atau terlalu ghairah apabila berdua-duaan dan menjadikan berlakunya free sex . dri bersentuh-sentuh tangan hingga la bersentuh-sentuh apa yang tidak sepatutnya di sentuh sblm ada ikatan yang sah . .

So kepada wanita tidak la perlu menyalahkan kepada lelaki sahaja dan hendaklah muhasabah diri sendri sama ada apa yang mereka lakukan itu adalah atas kehendak pada 1 pihak sahaja malah free sex adalah berlakunya atas persetujuan kedua-dua pihak. lelaki cuma mengajak dan perempuan mengiakan dengan menolak dengan lembut. Jika tidak mahu perempuaa itu haruslah menolak dengan kasar atau tidak membiarkan diri itu terperangkap oleh godaan syaitan.

Harap perempuan-perempuan yang belum di nodai haruslah berwaspada dgn hasutan lelaki yang bernfsu tinggi. tp kalau da suka sama suka go on lahhh . then jangan said "lelaki jahanam" or "semua lelaki sama" . itu yang waaa tak suke tuhhh sebab waa lelaki mehhhh . Selamat Beramal~~anda buat anda dapat~

0 Say Something:

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates