Did You Believe It?



Is it true both of sphere are the same size.?
Can you explain me how come it same size?

17 Say Something:

akuamir said...

haha,, nice pict bro.. semart ohh,, tertipu ngan batu bate tu,, sebenarnye memang same size kan.. ;D

KaK LimAh Si SupiR said...

same size? knp kaklimah nmpk mcm yg kt blakang tuu lg besa? T_T

*still lg ske lagu criminal tuu :P

Mishter Izwän said...

@akuamir ye meh.?

@KaK LimAh Si SupiR kite same!!

kalau suke, pasang la kat blog kak limah, nnti msti ramai yg suke dtg blog kak limah . hehehe

ツ Bieaz ツ said...

same ker??
mcm Xsama je...dpn kecik blakang besa

(sampai senget menyenget kepala aku tgk nak cari kepastian hehe)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk cam kck..

tp faktor jarak mgkin gmbr kelihtn begitu.

Ckin Kembaq said...

dua2 adalah sama..ce tengok kat bata merah tu..belakang kecik, dpan besar..bermakna dia mengelirukan pandangn kita... ^_^ cara ia diambil, tu yang nampak lain sedangkan ia adalah sama..kan?hehe

p/s : just pandangan...tp betul kot..hehe

Diyana Ali said...

ohh pening tengok lama2 :P

Aishah Jahirah said...

ilusi berjaya menipu pandangan mta kita...kotak2 tu menambah lg ilusi...;)

Mishter Izwän said...

@ツ Bieaz ツ
@Diyana Ali
kite sme, msih tak dpt bktikan yg bnda tuh adalah sme saiz,

bkn senget kepala jerk, dah mcm2 cre aku try, huhuhu

Mishter Izwän said...

@Ckin Kembaq btul ke?da cuba, tp msih tetap nmpak tidak sme besar

Mishter Izwän said...

@Aishah Jahirah mksud nye kamu pun rs nmpak bnde tuh sme besar, mcm mne erh nk nmpak bnde tuh sme besar, ade cre tak, msih tak puas hati nie

Ckin Kembaq said...

cmni, cuba tunduk kepala dan jadikan bola kecik tu sebagai objek utama....maksudnya, pandang bola besar tu sama baris dengan bola kecik..nanti nampak sama besar..kena tundukkan kepala....sy dah try..hehe

Nurul Aisyah said...

ek eleh...sama je saiz bola tu.

Mishter Izwän said...

@ Ckin Kembaq da cube, tp msih cm tuh jugak, hmmm, meh sini pnjam mte awk, hehehe


@ Nurul Aisyah awk pun nmpak sme ke.? aja sy

Nurul Aisyah said...

ajar...hoho nilah dinamakan sebagai optical illusion sy harap awak ingat lagi! sbb benda ni kite start belajar masa form2..haha...

Mishter Izwän said...

@ Nurul Aisyah of course la sy da lupe, awk form 3 msti la ingt lg kan, tp dulu ade erh blajar bnde cm ni, ase cm tak de jerk

Nurul Aisyah said...

adalah mase kite belajar pasal mata..mesti awk pun ade belajar kan!!
mata kita tgk betul sbnarnya tp otak kita interpret benda lain..
kalau x caye ce amik pembaris letak dekat screen pastu tgk!! mesti sama saiz..tp rasa lawak lah buat mcm tu...ce pakai jari...tp klu nak tepat pakai pembaris lah yer.....kekekekek :)

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates