Entrepreneurship

HAHAHA, kelakar present propose idea utk buat bisnes!!lets me tell you what my idea to propose with my lecturer smpai dyer pun ketawa . . .

Actually for this week sudah kali yang kedua present and utk idea mnggu ni pun telah di reject, hadoiii kekeringan idea kowt!!!

For my first idea is make a Traditional theme park, that is suitable for tourist and the game like in Genting Highland just change the concept which is environment such as village atmosphere or traditional game concept. . . hahhhh . . tp kene reject sbb boring . . . hadoiiii!! and my second idea is . . 

Tadi baru lepas present the second idea dimana aku telah mencadangkan untuk buat vegetable juice, selama ni korang cuma penah dngr jus timun atau carrot kan, tp yg kali ni aku nk buat petai juice, serai juice, jering juice. . . sedap tak agak2nya.?

tp my lecturer had reject my idea cause has exist at somewhere, poyo nyer!!!and last idea aku telah mencadangkan automation clothe rail, ni idea dr kwn2 aku cuma aku kena design sendiri, kalau nk tahu macam mana aku design, tunggu next lesson I will post my concept and idea, so stay tune okeee!!!

39 Say Something:

Mamimo ♥ said...

Kahkahkah. Unik gila jus petai bagai. Tapi lagi unik kalau lu buat jus daging ayam ke, jus ikan kering mungkin? Kihkihkih.

EyqaLuvender said...

etr eh?
dulu iqa buat psl aiskrim cafe.
nasib baek dpt lecturer lelaki yg ta bnyk songeh...kalo tak haru jgk nak pk bisnes plan tu.
nway,gudlark taw!

KaK LimAh Si SupiR said...

hoho..kaklimah tgu ^_^

fathiahRAIHANA said...

PETAI JUICE? --"
agak2 rasa cemana eh ? Hihihi. ok la tu. kreatif what.
eh nanti kalo ada sungguh, bagi kami rasa tawww :D





gelang tu mmg org wat pkai bsukan eh? Hee. taktau plak. org pun bru 1st time tgok gelang tu sejak mai skola ni :D

Ungu Violet said...

asik kene reject jerr...kehkehh

ツ Bieaz ツ said...

hahaha
petai juice!!!idea yang unik....pasnie kena cari idea terbaekkk asik kena bantah kaw2 hahaha

cepattttt nak tengok ur designnn!!!! hehe

cinta siswi said...

hahaha.. sian kena reject.. xpa.. strive for excellence.. :)

Nursyahira izzati Ngadimon said...

goodluck ! hahaha . coolnyaa ! jus petai ??????????

Cik Aini Lavender's said...

hahaha mampus termuntah minum vegetables juice dh la x mkn sayur.hehehe

akuamir said...

hahha,, memang susah nak cetus idea baru nie kan,, sabau,, sabau,, ape nye ye projek tuh,, tayangkan lah,, ahha

Aida Ahmad said...

hahaha.. Terbaikk Awokkk ! :) Gud luck 4 presentation :D

Nurul Aisyah said...

yg "lets me tell you..." tu..yg lets xde s lah..huhuhu

wow..sy x fhm..ape2 pun semoga berjaya! peaceeeeee ^ _ ^

Lia Irdelia said...

haiyoh....

petai???
kikikik....

buley try ni..

Miss Nadya said...

xpe2...wish u gud luck..:)

kene gigih cari idea daripada gigih cari idea update blog taw..:)

p/s :: thanks sebab sudi like..:)

Iffah Afeefah said...

erkk geli nye la

takut nk minum

BENA said...

mak aih sampai dua kali kene rejek . kalo kali ketig akene rejek jugak . ngajuk je terus dr lect tu . hahaha :)

Zakaria's daughter said...

uii. memang sedapp rrr jering juice -,-''

eita said...

hahahahaha.......
x tahu lah macana nak minum jus petai n jus jering.. tu....
sengal je....

xila riston said...

amende ni background post pening dgn polka dot....ssh la pembaca nak bace hehe

LadyBird said...

jus2 tu x sedap.. tp amat bagus tuk kesihatan.. :D..

CikUna said...

Hamboi2.. jus pe benda tu??
tapi kan kalau letak nama comel2 lg sweet mesti approve kan even sebonarnye jus2 pelik tadi.. huahaha

\\( ^_^ )//

anamizu kaito said...

aah betol3..guwa sokong idea cikuna.. dlu sorang member guwa kene buat bnde cmni gak..and die nak buat jus tomato tp die xboh la nama jus tomato directly.. tp dia boh nama saintifik tomato (Lycopersicon) and jadilah name "LYCO JUICE"..lecturer die trus approve sbb jd curious nak tau pe bnde LYCO JUICE tuh..hehehe





slm kenal,
cik ana

dyabunga said...

sedap ke jering juice??msti pahi kan3??haha..dya dulu pun pening jugak nak pilih bisnes..

Arra Ahmad said...

haha.jus petai???

Ain Dzaya said...

waaa..tipikalnyer lecturer tu..untuk etr..groping ain buat psal bussiness shushi jer...dan dengan jayanya....mmpu tarik hati3 juri terima proposal kami..alhamdulillah :)

so korang, carilah bussiness yg lebih tipikal yer...huhuhu

psstt...janji ALLAH untuk orang bakal berkahwin ♥

msredcheesecake said...

Saya tak kan beli jus petai... Hheee....

misluvcoklat said...

prtsi juice?
wow.
mcm sedap.
konfem mulut berbau petaii lerr.
yuckss

miss faten said...

Teruskan usaha mengerah idea ;)
Mana tahu boleh menang anugerah usahawan muda woot woot :DD

Lady Emilya said...

huyoo jering juice? kah kah :D

teha said...

hahaha ! jus ape kah tu ? cam xsdp jee..

missSenget said...

tak dapat bayangkn rasa jus petai..!!

Juliet_iRa~" said...

wahhh imaginasi!hee..

xsuka petai..so xkan minum jus petai..ahahaha ;p

Tiramisu Fatiema said...

jus petai..huhu..kena buang bau lehla..ekeke.singgah sini..

Aishah Jahirah said...

aiyo....fenin2 nak buat proposal bagai ni.....yg lebih fenin bila proposal direjek....gud luck la ye...:)

ahsfantasy24 said...

petai juice??
hehe bunyi menarik ;D

jahajahatable said...

automation clothe railni boleh dikatakan cara bisnes kelas atasan jugak sebeb memerlukan banyak sumber(kewangan, peralatan, strategi) dan tak mustahil sebab aku rase ade tengok dalam filem(aku dah tak ingat) tapi lebih kurang macam tu la concept die...just my 2cent opinion

Mishter Izwän said...

@jahajahatable thank bro, nnti boleh nk mntak pndapat, hehehe, btw thanks come visit my blog

LynnDamya said...

owh dear, i really hate this subject !!! serius ! benci gila haha, sbb xsuka nk kira2 :p

nur_za said...

hahaha..jus petai..xlalu nak minum aih

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates