Roommate Berdengkur

Gambar Sekadar Hiasan. Sumber:Google




Hari ni, cheq nk duk ngumpat siket naaa tentang sorang budak bilik cheq yang berdengkur bila tidoq habaq hang!!~~ *terabuq bahasaq cheq habaq hang*


Haiish, tukaq bahasa naaa!! pakai bahasa jiwa bangsa, baru betui~ oklah, focus on topic above . . bukan apa saja nk share kat korang perasaan aku bila dapat roomate yang berdengkur bila tidur tp tak tahu lah kalau korang2 penah rasa macam apa yang aku rasa . . . 


Sangat lah tencion kalau dpat roomate macam ni, sbb bila kita nk tidur akan rasa terganggu lagi2 orang yang berdengkur ni bukan direct jerk berdengkur, kejap2 dengkur pas tuh berenti, ingtkan dah tak dengkur lagi, tiba2 satu bunyi yang agak garau dan mengejutkan aku yang baru jerk nk lelap . . kesian habaq hang, dah la aku ni jenis susah nk lelap!!!!


Lagi satu, roomate aku ni suka tidur awal . . membuatkan bilik aku akan gelap gelita cuma ada cahaya dari laptop, apakah perasaan anda bila buat kerja menggunakan laptop dalam keadaan gelap, mata sakit habaq hang!!! Walaubagaimanapun aduyai, aku redha jerk cuma kadg2 kalau penat sngt membuatkan aku panas dengan si dia!! tapi takpe lah, bukan sengaja pun dia nk berdengkur, benda tuh automatic ada kan . . sabar jelah, kan sabar itu separuh dari iman ye dak?


So, korang pernah tak rasa macam apa yang aku rasa sekarang ini, atau pun apa yang korang rasa bila korang dapat roomate/housmate yang berdengkur, rasa manis kah, pahit kah atau siakap 3rasa?
Setakat ini jelah bebelan aku pada pagi yang agak buta ni!!!


P/s: kalau dpat suami/isteri yang berdengkur tah macam mana rasanya kan!!!

37 Say Something:

Cik Aini Lavender's said...

owhh pasal berdengkur ye..
org lelaki selalunya dengkur kan,sbb ms studi dulu pun sunyi sepi je xde la plak dgr dengkur2 bagai nih.
ha...tp kalo blk kg tu mau tau la,dengar mcm jenis bunyi,ala2 machine gun pun ada tau.hahaha =p

Sarah Mohd Saleh said...

penaa.tp bukk jek lampu trs agk2 pas die bdgkur tuh...

p/s:i susa nk bce ur entry nih.xte background puteh er kt ur entry nih.

Ckin Kembaq said...

itu fitrah Allah nak bgi kat dia...ujian tu..jd, sabar k..

Noorieda said...

Hahahaa...biasa lah tu...ujian..hehe..

p/s: kalau adik lah yang berdengkur, saya tutup mulut dia guna bantal..heee(kejam! tapi xpernah buat lagi la coz adik tak berdengkur..^^)

aReLaN said...

aku pernah ada housemate camni.memang kuat giler la dia berdengkur sampaikan kitorang yang lain ni leh terbangun dari tidur lagi.hahaha

ct cucubi said...

x suke org berdengkur. syukur x share bilik dgn sesiapa.. cukup2lah mlayan karenah housemate yg buat brg kita mcm brg sendiri.. bikin gua panasssss

Nurul Aisyah said...

eh betul ke aRelan??!!! hohoh dasyat ooo..

x...sy xde lagi...hehehe sbb sy tidur sorang2 jer. Nasib x kejadia mcm aRelan ckp...hahah..manalah tau jiran sblh dengkur kuat sgt smpai dgr w/pun tido sorang2.hahhaah

well, sabar je lah eh...kikiki :P

Nurul Aisyah said...

Copy paste dari komen reply Mishter td :

@Mishter Izwän: bukan saya ngade2 lah...sy mmg kuat merajuk pun!! > <

n kan saya dah kata...saya merajuk senyap2, tibe2 Amirah kecoh!!!

tu F tau...kalau x mmg smpai balik rumah lah bad mood....

jgnlah salah fhm..mana ada pape..just kawan lah...

Nurul Aisyah said...

hhehe..nak gi study lah ni.. ^ _ ^

doakan saya yer :)

Detective Fiqa said...

jangan salah sangka. kadang2 ada sebab dia berdengkur.maybe saluran nafas dia sempit atau dia memang berdengkur =.= haha

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is pompuan , dapat rummate semuanya xde yang dengkur... alhamdulillah... hehe

Eein Azryn said...

setakat ni tak pernah sebilik dengan orang yang berdengkur. kalau ada nanti, tidur pakai earphone la jawabnya. hahaha. XD

teha said...

aku mmg xthn dgn org yg berdengkur sbb aku nie mudah sikit nk terjaga.. hee ~

ツ Bieaz ツ said...

Hahahah saya pun penah rasa ingatkan lelaki je kuat dengkur roommate pompuan saya dulu bukan main dengkur melampau...
rasa nak sumpat je mulut dia kihkih.

dah paginya saya tanya mati2 dia tak ngaku hehe

ツ Bieaz ツ said...

kena sabar je jawabnya....sobsob

hahaha

acheeqa farhana said...

pehhhh...kalau time tdo ad org gngu,mmg boleh mnimbulkan kemarahan...adoyai..saba jela...hehe

era kecik said...

erk, satu je persamaan aku ngan dia. suka tido awal. pastu, kena tutup lampu, lau tak, tak bley tido :P . tapi, memang seksa lar lau dapat roommate camtu. suka dengkur. tapi, stakat hidup 15 tahun neh, tak penah lagi jumpa manusia suka tido berdengkur. so, tak tau lar rasa macam mana. haha :D

reply komen 'Mengahdapi kerenah orang tua' :

haha, tukar sekolah! jadi kerja lak. adoiii..

Tiramisu Fatiema said...

sabaq je la na..tapi pening jugak de ganguan..penat sngat tu habaq hang..haha

eita said...

paling tak suka dengar orang berdengkur...walaupun dengkuran yang halus....

Woofer Storm said...

dapat isteri mcm tu mesti best..ada alarm natural^^

alya_sygs said...

selalu dapat roommate bdengkur, geram nak tutup mulut die... HAHAHA... tp xpelah, dia memang macam tu, xdapat nak tolong...

NIZAM said...

aku la tu manusia suka tdo awl. sape dpt rumate ngn aku harap maaf la ye. muahaha. aku mmg kaki tdo, tengahri pun selamba je tarik langsir dan tdo. pedulik hape aku. haha.

Yatie Awang said...

akak tak suka orang berdengkur..tapi akak tak tahulah pulak kalau akak tidur berdengkur ke tak hehehe

xila riston said...

demm terasa...sylah pendengkur plg bekuasa!

Nurul Aisyah said...

thanks :)

asfira aminuddin said...

aku paham perasaan ko dapat rumate berdengkur sebab semester lepas aku pon dapat rumate kaki dengkur. dah la dengkur kuat tak hingat dunia and aku pulak jenis tak bole tido bila dgr bunyi2 tak best. so jalan penyelesaiannya, aku pegi guardian and beli sumbat telinga untuk tido and study. perghh sejak dr tu, tido aku semakin lena.

ehh over panjang pulak comment aku ni. haha.

Juliet_iRa~" said...

tak pernah lagi sbb ppuan jrg2 kan berdengkur..

eh?ntah2 dia pon berdengkur gak tp xtahu..ahha..;p..

joking only...ngee..suh rum8 tu beli y tampal kat hidung tu..hee

pss : lama dah la tukar layout blog.

akuamir said...

amboi,, tak baik la gini dok mengumpat kat sini,,har har

nik rosmawati said...

jarang la akak ade kwn yang suka berdengkur.pastu selalunya akak dapat kwn yg jenis suka tido lewat.kalau tido awal pun diorg takkan tutup lampu.hehe

shazwan: said...

haha . aku benci gak org dengkur ni . tapi mak aku cakap aku dengkur gak . haha . ape pon tak boleh la. hehe

Nina.DO said...

roomate aku pun berdengkurrrrrrrrrr! kdg2 bila dia dengkur smpai terlompat-lompat. haha

tp bila aku study lewat mlm aku rasa selamat bila dgr dia berdengkur. dengkuran dia dh buat aku dekan haha

msredcheesecake said...

TAK PERNAH RASA... SAYA YG BERDENGKUR TIDUR... HEEE

LaLa mhdnor said...

memg agak terganggu, tp bukan dia sengajakan :D

Zaza Fakharuldin said...

i hate someone who snoring, grrr it doing my heading !

faridah nazurah said...

haha aku pun pernah gak ada roomate yg berdengkur.. so jln penyelesaiannya, aku kena tido sebelum dia tido.. haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,tuan tanah ni berdengkur tak??

kot2 org tu tido awal sbb xmow dgr dengkuran org lain dlu..hihi.

ILA HonEyBuNNy said...

sabaq ja la...ila pernah dpt dulu 2 kali roomate berdengkur..huwawa..

malam2ku tak bleh tidoq wooo...

xsuka psg lappy dlm gelap..mataakan rosak kan.;(

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates