Masa Kecederaan

Holla, first of all I would like take this opportunity to wish all teacher Happy Teacher Day. Actually, I didn't know the exact date of Teacher Day. hahahah~ org wish aku pun nk wish jugak!~


Yang sebenarnya aku nak bagi tahu yang final project aku hampir siap dan hanya tinggal 2stage saje, 2nd last stage (machining of core/cavity insert) and the last stage is fitting and assemble then baru lah boleh produce product!~


Sekarang aku sedang mengalami tekanan perasaan yang sikit lagi kritikal dengan 2nd last stage dimana aku buntu untuk menyiapkan profile core and cavity. Korang mesti tak paham ape yang aku maksudkan, cuba korang tgk bawah nie . . . .



Dari dua ketul besi perlu menghasilkan profile seperti dibawah ini




Mudahkan.my



Sekarang korang dapat rasakan tak ape yang aku rasakan? of course not rite sbb korang msti pikir senang jerk nk buat benda alah di atas. Procedure untuk machining benda kat atas ini adalah sngt rumit, dimana aku perlu membuat simulation, G-Code programing dan prepare tool belum termasuk kalau ada error!



Rasa tak tekanannya.? masih tidak kan? Sekarang aku bagi tahu korang dimana aku hanya ada tinggal seminggu lebih sebelum presentation dengan lecturer dan aku perlu siapkan mould aku dan juga prepare bahan utk presentation seperti slide dan jugak assemble drawing.



Assemble Drawing _ Korang paham?Aku pun pening
Korang rasa sempat tak aku hasil product sebelum presentation dimana aku perlu siapkan semua perkara2 di atas. Kalau aku gagal, C- owwwwwwww. Giler malu final project dapat C-. So, aku usaha korang tlg doakan aku success oke . AMINNNN!~~






**Sedang mencari alternative lain yang terpantas untuk menyiapkan projek aku!!~ 

43 Say Something:

NIZAM said...

nk tny, blaja course ape ye?

kompleks nye design tu. fuh.

Mishter Izwän said...

@NIZAM blaja mould maker(pembuat acuan)

::Mastura Zakaria:: said...

tudiaaaaaaa.tension tengok..hihihihi

Nurmaisarah Azmi said...

hi, follow here..=)

aReLaN said...

hohohoh....kalau bab mold tu aku tau la sebab kilang aku keje ada plastic injection tapi kitorang tak buat mold inhouse la.sume supplier luar buat.aku langsung tak paham bab mold nye drawing,cavity,core pe sume tu walaupun tu termasuk bidang keje aku.

alya_sygs said...

fuyooooo.. hebat giler ah project dieee.

Ct Mawa said...

mula2 tgk pic atas tu nmpk mcm senang..dh nmpk pulak pic yg bwh 2,,oh complicated nya..btw,good luck!

cinta siswi said...

huh.. snang ja tuh... hahahah.. :p

#disable comment sbb nk xmo org kutuk2 siswi..hahaha..

gud luck dlm siapkn keje tuh.. gambate!!!

Elysa Sofia said...

Terus terang susah..huhuhu kalau dah menjadi bagitahu :D

eita said...

akak yang tengok pun dah tertekan...

teha said...

gudluck oke :)

Hanis MY said...

ganbatte ne!

EruzuLiyana said...

kami boleh tgk je la. xpaham ape pon yang ang belaja hewhewehw

ain dzaya said...

hekelleh..mcm buat cekodok jer~
erkkk....

seram sejuk je masuk blog nie..cam alien da..kaler ijo..

"Ooo.macam ni rupanya lelaki...gurlish sekalian sila berhati hati!".

xila riston said...

ohhh cannot go. wa timang wa timang landak. *tiba2 ;p

widiea azira said...

123 doraemi ap nak jadi alif ba ta abc !!! haha tetiba jd stress !!

Rokiah Wandah said...

sy pon tgh bt projek akhir , tp xla sepening ini hehe . simple2 je -.-

Mizz ErMa said...

okeh, firstly, moh sy nk bgtau, hari guru jatuh kepada 16 mei..hehe tang projek pulak, uhh tengok je pon da tau sangat susah..tp myb tu sbb sy xblaja psl nih? hehe pape pon, gud luck okeh..insyaallah, kalo kta usaha betul2, insyaallah sempat siap..

chemay said...

all the best!
semoga cepat siappp
:)

ikaa sharin said...

wish you best of luck :) anyway , hari guru 16 mei . ha , pi save dlm calendar tarikh tuu :p

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya :)

dill said...

semoga okei semuanya. ganbatte!

dill.

Hanamiko Sakura said...

gud luck !!!

nampak gambar memang dah terbayang susah..

dear yayah said...

ok, ngaku buta bab2 engineering ni :P all the best siapkan FP ye

ELeEa said...

Good luck...
=)

Balas kunjungan anda...i follow terus...hehehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

good luck ya..

johari said...

apa tu?semoga berjaya la ye..nt jgn lupa singgah ke blog sy..

http://johariblogger.blogspot.com

Nurul Husna Mohd Hassan said...

good luck ya =)

mekasih singgah blog saya. done follow u =)

Chekgu Azrine said...

Tq sudi dtg my blog

msredcheesecake said...

oo tidak!!! stress tengok gambar ni....hahhaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ganbarre uols
fening tgk project uols tu ngeee

kay_are said...

final project!! worse nightmare time studi dulu.. aku tengok pun dah pening.. pade hal bile keje nant, takde guna pun bende2 tu sume.. -__-

aniswany said...

good luck!! awak boleh buat!! hihi

LadyBird said...

slmt menjalankan projek.. smg Alalh memberi idea tuk menyiapkan dengan jaya... yg penting sabar.. usaha... rajin..

AinsHa=) said...

pergh ganda dua, apa benda tu? tak boleh rumit lagi final projeknya. Good luck la pakcik, jgn jadi leper mcm lepeng ya udah.

Aishah Jahirah said...

sah2 la akak mmg xfaham dik oi...apapun semoga ketensenan hilang dan projek berjalan lancar...i wish u gud luck...

O CIKTEDDY said...

perghhh sabor aje la wat benda cenggini..huhu

asfira aminuddin said...

eh complicated nyaaa! hehe. patut amik akaun sbb nombor je suma. senang paham :P

Faza said...

x paham x paham.. nway, gud luck dgn jln terpantas heehe

tirahzairi said...

nmpk mcm rumit...xpe2...u can do it!!! chaiyok!!!
tirah pon bru lepas present FYP...hehehe

ツ Bieaz ツ said...

rumitnya!!

kalu sy yg buat entah mcmane jadinya haha

apapon all da best....gud luck :)

Domu-kon said...

xfaham langsung..apa pun semoga berjaya... :)

Juliet_iRa~" said...

teacher's day on 16 mei laa..;p

good luck..tgh berhempas pulas la ni kan..heee

akuamir said...

sumpah tekanan tinggi sangat dah niiiii!!!!!!!!!!!! gilaaaaa XD

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates