Rindu Nadirra #1





Hari ini hari pendaftaran plkn bagi nadirra. Pukul 8 pagi aku bgn dan terus tgk handph0ne, aku dpt mms dari nadira dimana gmbar itu di tangkap swktu perjalanan dia ke hntian kajang. Dalam mms tuh nadira memberitahu yang dia ada rasa jiwa kacau tp xnangis . Aku trus text dia "syg okay x" okay jwb nadira . Lega dlm hati aku sbb tak mahu dia rs sedih atau menangis.


Aku smbung text dgn dia smpai aku tertidur sehinggakan aku bermimpi yg aku pergi hntar dia naik bus. Apabila nadira sudah naik bus, tibe2 dia hlang dan aku gelabah mencari nadira . Dimanakah ia . Rupa2 nye aku sedang gelabah mencari handph0ne aku yg terletak di bawah badan aku sendiri. Huh~. Sngguh sedih mimpi itu! Bgn dari tidur aku dpt text dr nadira "biy, syg da naik bus, td pelok dan salam dgn family rs terharu pulak, rs nk menangis!"
 "Syg sbr okay. Jgn nangis, syg kan kuat"aku cuba tenangkan dia!


Dlm perjalanan dia kesana. aku suruh dia rehat dan aku mahu kemas brg utk balik ke bangi, tp nadira tidak mahu "syg nk msg ngan biy, syg xnk rhat, pls" rayu nadira. pk2 balik aku cuma ada brape jam jek t0k text dgn nadira, lalu aku text dgn nadira smbil kemas brg, mkn tghari jugak tidak lepas dgn handph0ne. Sehingga la aku sudah smpai ke lakin, dan tinggal berapa minit jek utk aku dan nadira st0p c0ntact.


Utk sisa2 yg terakhir aku dan nadira saling menasihati sehingga lah dpt msg terakhir dr nadira "biy, i love u so much, take care, babai" ohmmgee! Tibe2 aku merasakan sayu,sedih, "are you series? Ok take care, i love u too so much" bls aku dgn harapan ade lg msg dr nadira. . . Aku mula resah lalu lihat rep0rt msg dan status adalah pending! Arghh tidak . .aku rs masih  tidak puas msg dgn nadira tp . . . Bt0l ke dia sudah off ph0ne . aku tidak puas ati lalu cl nadira tibe2 dngr calleringtones nadirra, lega dlm hati aku sbb sempat utk berckp dgn nadira. "syg buat ape?" greeting aku "tgh bratur utk regster, biy kt mane tuh?" "biy da kt lakin, naik bus jap lg, syg okay x ni"tnye aku "syg nk blek la biy" jwb nadira sedih "syg tenang ok, nti msti syg suke dgn tmpat tuh"pujuk aku "ok la biy, syg nk regster nie, biy jg diri ok, xmau nakal2, ingt syg slalu, tnggu syg k, syg sgt2 kt biy" "ok, syg pun jg diri, biy pun syg sgt2 kt syg, biy tnggu syg k, syg jgn sedih2 taw, kalau syg sedih biy pun sedih" bls aku "bye" tuuuut . . . Nadira trus letak ph0ne !


Termenung sekejap aku kerana tidak sangka yang aku akan berhenti bercakap dengan dia selama 3bulan . . . tidak lama aku pun terus ke platform utk naik bas balik bangi . !! dalam bus aku pegang handphone dengan harapan ada msg dari nadirra. . tp hampa sama sekali!! sehingga aku smpai ke rumah, harapan aku sia2, tiada msg dari nadirra, mmg btul kat sana tidak boleh pegang phone. Smpai rumah di bangi dalam pukul 11p.m dan aku siap2 utk tidur, lepas sent text wish nite kat nadirra aku terus tidur. . malam itu aku tidur awal smpai housemate aku pelik memikirkan aku yang tibe2 tidur awal !! ~continue


**Baru brape jam di tinggalkan rs macam dah lama jerk, whatever is aku kena tahan jugak perasaan rindu dekat dia, hmmm~ esuk bagaimana pulak yerr, harap2 aku boleh kawal diri aku nih~~!!

11 Say Something:

Atika Suzastri said...

don't worry. ever weekend kan still boleh contact. chill okay :)

Nur Shaiidah Syaripuddin said...

Sabar k.. my bf dulu pun plkn jugak tapi ujung mnggu still kiteorang dapat contact ag. =)

Fairoza Isa said...

sabar lh ye :) every weekend still boleh contact. kalau awk rindu diaa, tk mustahil dia akan alami benda yg sama. chill bro :)

amylia said...

sweet nye :') tapi tape mmg tiap-2 minggu dapat contact nanti :)

Farsya Shamsudin said...

sabar lah yer. 3bulan jer. nt dia blk rmh or weekend blhla dia on phone. fhm cane prasaan awk. sy yg bc pn tiba rs nk nangis. btl2 sedih cite ni

miss AIN said...

saabar k...biase lah tue.."

Nurul Aisyah said...

mesti kak nadira terharu lau baca ni..hehe...
sabar la...hehe...

slalu tidur lmbt eh? ish2.. :)

wanda said...

weekend for sure boleh berhubung..sye pun plkn jgk kump 1 baru2 ni..diorang akn kasi punye phone bile weekend..:)

cinta siswi said...

hahaha sadis bro.. sadis.. xpe.. weekend masih ade.. then..kalau berani.. curik2 ja bwk hp.. jgn kantoi sudah..hahaha..

#kwn siswi ade buat.. pompuan.. steady boh! :)

TSYA'Z (~_^) said...

hahaha.. sume org suh sabar.. hello, mister izwan, I ni 7 bulan dah jauh dgn BF I. I idup je lagi. Sihat je. Alah. Kalo dah rindu sgt tu, pegi la jumpa. Boleh je nak melawat hujung minggu. Bukan ada halangan pun. Lagipun 2 bulan setengah je. Bukan lama sangat pun. Lain la kalo pegi 3 taun. Relax sudah. :))

Fikaamy said...

so sweet...tp pe yg pnting, doa awk tuk si dia kt sne supaya shat sntiase...kdg2, bgus ble kite jauh dr someone yg kite syg...sb rase rindu tu lg b'mkne ;)

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates