Rindu Nadirra #2

Hari ini aku bgn awl sngt mybe smlm aku tidur awl. .bgn jerk aku trus wish morning kat Nadirra, "morning syg, how are u today?hope evrythng oke, love u muchuk :)" text aku pada Nadirra, actually aku di minta oleh Nadirra supaya text dia everyday at least 2 sms even dia tak dpt but bile weekend dia nk tgk sms yg aku bagi. So, aku turutkan saje sbb sblm ni aku ade mintak dia 25pic sblm pegi plkn dan gambar2 tuh aku nk dia capture everyday sblm 1mei. Then, dia sanggup buat tuh sume utk aku why not aku buat ini utk dia pulak!!


Class pagi tuh ialah mould maintenance subjek yang agak boring tp penting utk mould maker macam aku. Dgn tak de mood aku paksalah jugak diri aku pegi even dalam kepala aku asik memikir keadaan Nadirra saje, ntah macam mana lah dia kat sana, risau plak aku dekat dia . . .


Hari ni class habis awal, dulu kalau class habis awal seronok sbb nak text dngn Nadirra, tp hari ini aku rs mls jerk nk balik rumah, ingt nak duduk je kat bengkel GMi tuh. Almaklumlah, masih belum boleh biasakan diri dengan ketiadaan Nadirra. So, apa2pun aku kena jugak balik, tak kan nk lepak kat bengkel tuh sorang2, balik dan rehatkan badan sblm masuk bengkel petang nie!!


Sampai di bilik aku terus baring termenung, handphone pun aku mls nk sentuh, laptop pun aku rs takde mood nk bukak. Tengah sedap aku baring tiba2 ada orang call aku, no. tak kenal, no. celcom plak tuh. So, aku angkat je lah then tanya sapa, tp org tuh tak nak cakap plak sape, macam aku kenal dia plak. Setelah 2 minit aku merepek dengan dia tiba2 aku perasan itu suara Nadirra. HaHaHa . . 






Terkejut aku macam mana plak lah dia boleh call aku. terus aku tanya "Sayang oke tak kat sana". "Sayang nak balik la biy"jawab Nadirra "Jangan ngada2lah, kena biasakan diri kat sana." Pujuk aku. . . "Sayang cam ne kat sana, aktiviti da start belum, macam mana boleh call plak ni, ni no.sape" banyak soalan yang aku nk tanya tp Nadirra terus pangkah soalan aku "Biy, rindulah, biy ok tak ni tanpa sayang? Kat sini belum ada aktiviti lagi, next week baru start." . . . " Biy tak oke lah syg, biy rindu sngt2 kat Nadirra, smlm tidur awal taw, boring" . . . "Untung lah tidur awal, kat sini susah nk tidur, panas" keluh Nadirra . .


Habis 10minit aku borak dengan dia then dia cakap syiling nak habislah. Dia senyap sebentar seolah2 tunggu sesuatu dari aku "Ok lah, sayang take care k, I love you Nadirra and miss you so much" . . " I love you too biy. . . bye" jawab Nadirra dengan nada yang sedih . . tuuuuuuuuuuuttttt . . habis daaa . . ! huhhhh ~ agak happy sekejap dan hilang rasa rindu dekat dia.


Petang tuh aku rs semangat hendak buat kerja di bengkel sbb tak sangka dapat cakap dengan Nadirra. Smpai lah malam aku buat kerja2 di bengkel, tak sedar dah pukul 11.pm, so ape lagi , aku pun housekeeping then sblm balik rumah pegi makan dulu!!


Sampai rumah mmg agak letih, bukan aku jerk, housemate aku pun mmg letih hari ini. Then, lepas siap mandi, semua senyap di belai mimpi termasuklah aku but before that, aku text Nadirra wish Good Night dulu lepas tuh baru aku tidur. . . Continue~


**Hari pertama tanpa Nadirra aku rasa macam tak boleh nk survive seolah-olah baru lepas putus dengan dia jerk, sakit btul hati ini merindui seseorang tp hati aku terubat dengan panggilan Nadirra pada pagi ini . . Thanks Sayang :) 

9 Say Something:

nur_za said...

alolo..so sweet..
i love u too bie..
ngee..jngan rindu syg taw..
k bai..ekekek

ciK LyndaWawa said...

ehem2.....memang sweetlaa.....=] lagi2.....

amylia_gurlz94 said...

sweet gila ^__^ tunggu sambungannya lagi :D

ieja faiq said...

woo woo hebat betul penangan rindu kan :) okay , sy phm perasaan tu . * bekas pelatih PLKN . haha . sabar ok . 3 bulan je :)

Nur Shaiidah Syaripuddin said...

cweettt. =)

miza kimbum said...

sweetnye...alahai :)

CikMai said...

sooooo sweeeeett *sukalah entry nie

akuamir said...

hamboii,,, ~ siap da hafal lagi ayat,, :)

ain dzaya said...

aduhaii...penangan orang bercinta...nak nanes plak ain dtg sini..sobsobsob.. *okeh lap air mata.

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates