Salah Siapa


2week sblm hari ini, aku dgn excited nye tnggu text dr nadira. Tp bile dpt text ngan dia line asik xde jek, then bile ade line dye mntak aku cl dia jek, n hari tuh bnyk gak krdit aku hbis. Hari tuh jugak dia peri0d dan aku buat dye sakit hati, bkn nye slh bsar pun, cuma dye mmg mudah sakit hati n mybe dye peri0d time tuh. 

 

Aku pun buat dont kn0w jek sbb slalu nye evrythng will be fine!! Tp x, dia pulak buat aku sakit hati n buat aku jeles ngan dia! Tp aku cuba tahan dgn sikap nadira yg aku rs nadira cuma gurau2! Smpai la hari keesokannya nadira msih buat aku sakit hati smpai aku gadoh dgn dia! sume menjadi ok lepas aku cl dye tp xlme tuh sblm nadira pulangkan hp, dia tidak pun text aku dgn ayat2 yg slalu dia bg sblm pulangkan hp. Hari tuh dia cume text aku dgn mengatakan "nk pulang hp da" then trus off ph0ne. Aku menjadi bengang ngan dia trus pendamkan perasaan mrh dkat dye shnggakan tiada text utk nadira 2x stiap hari.


Tibalah minggu seterusnye yakni minggu lepas, aku tidak lg rs excited pun utk tnggu text dia sehingga dia text aku dlu n aku xbls lalu dye menelefon aku utk suruh text dia. On that weekend dia msih pada takuk yg sme malah mkin truk. Layan aku pun mcm nk xnak jek, aku mls nk gadoh so aku pun buat dont kn0w jek smpai la dia pulang ph0ne pada keesukannya. Minggu tuh sngt sedih dgn keadaan dia yg smakin berubah. Salah aku ke? Aku da cube utk baiki keadaan tp dia masih nk buat mcm aku slh besar.

Hari selasa yg lepas sblm dia balik dia da dpt ph0ne trus text aku. Tp kami xbnyk pun text sbb line xbt0l.
Pada pagi rabu aku trus text nadira dgn harapan aku dpt balik nadira yg dlu . Tp hampa sbb text asik pending dan lmbt utk dpt text dr dye . Hari tuh jugak kami masih seperti hari2 sblm nya. Sgt memboringkan! 

Hari khamis hari aku presentati0n. Pg2 aku da text dia ."wish me luck k" dan nadira bls "go0d luck hubby . Love u so much" . . Aku berase hapy dan besemangat sngt dgn text dia . Da lme dye xckp love kt aku ! Habis present aku trus text dia . Mula2 nye ok tp xlme tuh kami gadoh lg berpunca dr IM facebo0k aku dgn my ex! Agak besar jugak slh aku. Tp aku cuba utk mengaku kesilapan aku trus mintak maaf dan mintak utk tidak gadoh. Tp nadira enggan, dia sudah hlang kepercayaan trhadap aku. Dgn im tuh dia trus jugde aku xsyg dia, aku syg ex aku jek! Brape kali aku cuba terangkan keadaan sbnarnya tp dia masih anggap aku syg ex dr syg dia! 

Slah aku ke? Knape dia perlu percaya pd 1sumber, knape dia xkaji dr semua aspek yg aku syg dia s0rg? Dia xpercaya dgn text aku yg slalu menti0n 'LOVE NADIRRA' !dia xpercaya dgn blog aku yg slalu menti0n :'RINDU NADIRRA'! Tp dia cuma percaya dgn im fb aku bsme my ex! Adil ke? Apa yg aku tunjukkan semua tak dihargai, semua slh aku, k fine!aku takkan tunjuk lagi yg aku syg kau!!!!



Sehngga lah skrg, masing2 buat diri xbrsalah, masing2 ego! Aku dah pnat utk mendapatkan nadira yg dlu, semua text aku dgn nadira tiada yg manis! Semua nye berubah, skrng aku dah decide yg aku mls nk series dgn our relati0nship, ada jodoh ada lah, kalau xde pun aku xkesah, cuma aku nk bg tau aku syg sngt2 kt NADIRRA, aku syg dia s0rg, aku RINDU NADIRRA sngt2! Tp nadira, dia syg ke aku? Dia rndu ke aku? ckp syg, tp ape yg kau bagi?Dengan keadaan macam ini kau boleh ckp kau syg aku, tak payah nk hypokrit!!!!kalau kau syg kau tunjukkan yg kau syg aku . . .

Nadira totally da berubah, make me sad on ths stuati0n, passw0rd fb dye pun sudah tukar, see, da brubah kan nadirra! Ape lagi yg menyedihkan aku ialah dia dah tak tunjukkan yg dia syg, hp asik off, reply text asik lmbt. relationship kat fb pun da hide. 

Whatever is . Aku tired dgn keadaan mcm ni, aku mula hendak series dgn hubungan tp apa yg aku dpt . Mybe smpai sini je lah . . . aku da mls nk tunjukkan yg aku syg kat dia, Kalau nadira syg aku, aku akan trime dye seadannya tp kalau sebaliknya . Aku harap dye berterus terang . . .jgn seksa jiwa aku!!!!







"enough is enough, I had decide what the best for our relationship, NO MORE LOVE"



p/s: aku tak sanggup untuk lepaskan kau, tp kau yg memaksa aku utk lepaskan kau 
dan jugak aku tak snggup utk memberitahu kepada kau, 
biarlah blog ini yg memberitahu perasaan aku


12 Say Something:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

bersabarlah. dalam hubungan tu ada pasang surutnya..

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

ermm.. sedeyh la hana bce kisah hidup awk nie.. tpi percaya la cakap hana, yang dia keliru dengan dirinya.. bagi ruang dan masa padanya tok berfikir ;)

http://dhyeahana.blogspot.com/2012/05/saya-mahu-follower-tegar.html

BLOG-EPIC-SCENE said...

biar je dia...btw ko ni laki ke pmpoan??? why blog ni emmm..

TSYA'Z (~_^) said...

Kan I dah ckp. Sabar je la. Budak. Jangan u pun ikut perangai budak jugak. :/

Perasaan tu boleh nak diikut, tapi jgn terlampau. :))

TSYA'Z (~_^) said...

@BLOG-EPIC-SCENE blog lelaki ni. tpi sensitif mcm pompuan. hihihihihihihihi

Mishter Izwän said...

@TSYA'Z (~_^) i just mengharap evrythng will be fine . i cume tak nk begging lagi . bia la keadaan yg menentukan

Mishter Izwän said...

@TSYA'Z (~_^) tak bole ke laki2 merengek mcm popuan . kadg2 laki2 pun perasaan nye mcm popuan gak

Sufi Musafir said...

Assalamualaikum akhi.

Jodoh, rezeki, ajal itu semua sudah ditentukan Allah. Jika Nadira memang benar jodoh untukmu, InsyaAllah adalah rezeki. Buatlah solat istikharah supaya hatimu lebih tenang. Yang paling utama, kita mesti kejar CINTA ALLAH.

Mishter Izwän said...

@Sufi Musafir thanks . now i will take it as dugaan hdup yg Allah sedang uji kite .

Nurul Aisyah said...

:)
senyum sikit :)
mcm ni pun jadilah ----> :')

ikan kekek mak iloi2..ikan gelama mak ilai ilai...???

tanya sama pokok apa sbb goyang nnt jawab pokok......

gelang sipaku gelang....gelang si rama2..pulang marilah pulang marilah pulang bersama2....

jgn lah sedih..bukan dia ada PLKN ke?? sbb tu lah dia bz kan?

ain dzaya said...

bro! LDR nie kene tabah, sabar, percaya dan setia..jgn mudah ader perasaan negetif....moga kalian dpt hadapi hubungan ini dgn tenang :)

ain dzaya said...

lupa nak pesan, banyak berdoa yer, semoga korang dpt hadapi segala dugaan dgn hati yg tabah. :)
dah3...senyum sket!

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates