Toothpaste Squeezer Mould

Hi all, syukur kepada Illahi kerana aku masih dapat berblog dan jugak sngt2 lah bersyukur yang project aku sudah pun siap. 


2 minngu sebelum hari ini, aku bertungkus lumus untuk menyiapkan sebiji mold yang di beri nama Toothpaste Squeezer Mould. Selama 2 minggu itu jugak aku sudah seperti warga Nepal, Bangla yang hanya bekerja siang dan malam. Pukul 2p.m masuk bengkel, pukul 7a.m aku balik, dan berterusan sehingga semalam.


Even sudah siap, tapi product masih belum dikeluarkan lagi, so aku tak boleh nk berasa lega sngt sebab kemungkinan product aku ade defect. First trial aku akan buat by tomorrow morning (Saturday), harap2 tidak teruk sngt defect yang ada pada product aku tuh.


After that, I will focus on presentation that coming on next Wednesday and must be finish our report for submit before end of this month!! Masih tidak sempat utk buat pape, kerja lain sudah menanti dan mengharapkan bulan Julai adalah bulan utk aku merehatkan minda, mental, fizikal, sebelum masuk ke alam pekerjaan!!!. 


Panjang sngt aku melalut niii, pape pun korang tgk la dulu mould aku yg sudah siap ni, first trial aku akan update ASAP once product sudah inject . . 




Fitting And Assemble Work

Fitting And Assemble Work
Moving Half/Core
Fix Half/Cavity
Will Assemble Together




P/s:- Debaran utk menanti first trial . . .

32 Say Something:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akhirnya siap jugak :)

Nurmaisarah Azmi said...

huhu.. work hard nye.. mesti berat turut 10kg kan..hehe.. ape2 pun good job..good luck tau

AinsHa=) said...

amboi, susahnya....huhu

Ct Mawa said...

good luck ^^

Aishah Jahirah said...

perkembangan yg baik....msti xsabar nak abehkan tp berdebar2 nk hadapi...semoga sukses...:)

Mizz ErMa said...

wah, tahniah2..;D

Mishter Izwän said...

@Nurul Husna Mohd Hassan yup . harap 1st trial tiada mslh

Mishter Izwän said...

@Nurmaisarah Azmi Thanks . berat msih di takuk yg sme . tah2 mkin naik kot . hehe

Mishter Izwän said...

@Ct Mawa Thanksss

Mishter Izwän said...

@Aishah Jahirah Of cos tak sbr . btw thanks k

Mishter Izwän said...

@Mizz ErMa thnaks cik erma

TF said...

tahniah..gigih sungguh..huhu..takpe lepas nie bleh ar rehat plak kan..pikir keje plak

aku HaniAsyira said...

tak paham pun mende apa.. apapun all the best.. mintak2 first trial terus ok.. nanti2 ada kat pasaran lak.. heee~~

ain dzaya said...

pergghhh! rupenyer begini budak engine ek!
ain lebih rela jadi budak archi la camnie..bhahaha

Gara-gara idea . . .

Asyiqin Haulisah said...

humakk aih. peluh saya buat.

Noraim said...

ni budak engine ke?

eh saya tak rela gini!

sy nak sambung maths jugak! hehe.

tirahzairi said...

ewahhh....chaiyokkk!!!!

widiea azira said...

adoiii ape bnde ni. .susahnye, arghhhhhhh stressss streeeessss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

berbinau biji mata + otak tgk ni
uwaaaa susah ekkk
if minat x per la....ganbatte ne

kay_are said...

aku blaja mould ni pun time praktikal dulu je.. susah kot.. silap raw material, silap bacaan, parameter sume.. habis! ape pun gud luck bro!

♥ wawawawa ♥ said...

pekebende mould tu? neway, goodluck!

chemay said...

all the best!
hope takde kecacatan pada projek tuuu
<3

Elysa Sofia said...

Mencabarnya..kalau sy buat ni,confirm berbulan tak siap hahahahaha..kalau orang yg betul2 minat bab-bab ni,mesti mudah je kan.mcm tuan blog.heheh selamat menyiapkan projek..

♥ sitifarhana ♥ said...

pehhh..hebat sunguh hebat snguhhh!

msredcheesecake said...

Tak tahulag macamana mould tu leh jadi toothpaste squeezer... Good luck je la with ur end product n presentation...

Adylia Qarissa said...

wah!! teruja lak tengok.. good luck ;0

asfira aminuddin said...

ape ntah benda tu. hihi mungkin sb tak siap lagi kot kan. nnt dah siap post gambar baru okay.

FarhanaLicious said...

wow. amende tu? pelik je. haha

EruzuLiyana said...

pa tuh =='''

Mishter Izwän said...

@msredcheesecake Thanks Msred

Mishter Izwän said...

@Elysa Sofia Thanks Cinta Elysa

Mishter Izwän said...

Thanks to those yang wish me luck k, THANKS A LOTs

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates