Syarif Sleeq Dalam Anak Metropolitan 3

Assalamualaikum, hari ini aku nak cerita tentang anggota kumpulan Sleeq iaitu Syarif atau nama sebenarnya Ahmad Syarifullah Ahmad Soribah, 23 tahun jadi gangster dalam TV Series Anak Metropolitan 3 di siaran tv Singapore (Suria). Wataknya jadi ketua gangster dalam satu group yang ditakuti oleh group gangster lain.

Kalau sape2 minat kat Syarif Sleeq boleh la tgk dia berlakon sbg gangster, so far ok la dia jadi gangster. Actually, Anak Metropolitan 3 dah start bulan April yang lalu, cuma tak smpat nk updated pasal ni dan baru2 nie jugak dapat tgk kat Youtube sbb kat area Bangi mane dapat channel Singapore kan cuma orang2 jb jek boleh.


Cerita nie adalah true story budak2 nakal Singapore dan slang movie KL gangster same macam cerita nie, kalau tak caya korang tgk la kat youtube, search jerk Anak Metropolitan 3. Kalau nk dibandingkan dengan Anak metropolitan yang dulu2, yang ketiga ni kureng siket lahhh. 

Apa-apa pun layan jerk cerita ni . . kalau tak suke boleh layan cerita Hatiku Di Kinabalu, berlakon di GMi , huhuhu . . Selamat Menonton ~ ~

28 Say Something:

Prettywrite said...

sleeq yg nyanyi dgn najwa tu eyh?

Noraim said...

tak minat sleeq tp minat lagi dia.

bpleh dak gitu? hehe.

Adylia Qarissa said...

tak minat semua hahahaaa

Cik Aini Lavender's said...

eh best ke?
agak2 kalo x tengok rugi sgt x?

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ai start kenal ngan geng sleeq ni since tgk lagu ramlah ram kat utube tue ...hahaha

kay_are said...

aku kenal pas dengar lagu ramlah ram tu je bro.. tak tau lak die ni pernah berlakon.. huu

Aishah Jahirah said...

xminat pun...tp layan je..heheee

Nurul Husna Mohd Hassan said...

menyanyi boleh, berlakon boleh, betul2 anak seni ni :)

EruzuLiyana said...

untuk dia hey untuk dia hey HAHA

ain dzaya said...

tak suka syarif..nak yg sorang lagi tu..lagik ensem..hohohoh..erkk~

tirahzairi said...

umo 23? bleh la masuk line...hehehe

ain dzaya said...

tak kesah izwan..bukan skema mana pun segment tu..juz utk sempoi2..kenal blogger lain..:)..nak re-publish entri lama pun bole :)

asfira aminuddin said...

ouh jadi pelakon pulak? btw i suka jugak syarif ni sbb die agak hensem kan. hihihi.

msredcheesecake said...

TETIBA RASA NK CARI...

Ayumi Comot said...

huhuhu..xpernah kenal syarif sleeq tu sape..nmpak sgt buta dunia retis:)

Mizz ErMa said...

hm..sharif sleeq tu sape ye? xknl la pulak..hehe

nitnot said...

sleeq yang ft dgn najwa tu? oh barutahu

thanks fer sahring yaw ;)

widiea azira said...

0uh boleh brlakon jgk dia tu erk.. nt nk tgk ah. .

LaLa mhdnor said...

pernah dgr lagu je, org nya x kenal :P

ツ Bieaz ツ said...

Xkenal hehehe

aku HaniAsyira said...

lagu taw org xtaw.. hohoho

xila riston said...

gmi ka???? ahh kesahhh huhu

Ahton said...

Jom menonton sama-sama. Hihi

ainraus said...

new follower kat blog ni. so, hi there! :)

sleeq? emm. kurang minat la. taktau kenapa.

widiea azira said...

tunggu masa nk dunload je ni. .hehe

AinsHa=) said...

haha,apa aku tahu, sleeq ni hensem...kakakaka

Ain Dzaya said...

okkeh ta kenal...:p

farah said...

waaaa...syarif blakon laaa...
power seyyyhhh....

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates