"Innocence Of Muslim" What The F?

Assalamualaikum Blogger . . Salam 1 Malaysia . . How holiday? pegi mana. . . duduk rumah jer ke? Kalau I..... yerr~I mmg duduk rumah jer.....!! Lately, ada big issue yang mengaitkan seluruh umat Islam di mana munculnya 1 filem di youtube menghina Islam bertajuk Innocence Of Muslim dan ia hanya trailer selama beberapa minit sahaja. Start issue tuh smpai sekarang kat berita tv3 or mana2 channel tv msti keluarkan issue nie but smpai sekarang aku tak tengok lagi trailer video tuh, sebab aku malas nak tahu ape yg dia nak smpaikan. Kalau korang dah tengok, bagi kesimpulan siket kat aku.~

Gambar Sekadar Hiasan
Hari nie, hari Isnin di mana semua rakyat Malaysia bercuti tapi bukan itu yang aku nak smpaikan, aku nak kongsi pendapat aku atau pandangan aku tentang issue nie. Dari pengamatan aku, issue ini adalah agenda oleh puak Yahudi di mana mereka hendak menyerang psychology umat Islam di seluruh dunia. Dengan adanya video tersebut di youtube maka ramai umat Islam marah dengan video ini..So, apa akan jadi selepas itu?

Dari bacaan aku tentang konspirasi terakhir yahudi, ada 1 kejadiaan seperti 11 september di mana puak2 yahudi akan menyalahkan Islam kerana melakukan keganassan maka mereka akan menyerang negara2 Islam di dunia ini seperti yang penah terjadi terhadap negara Afghanistan. Ape kaitan dengan video itu? Mungkin itu adalah trick mereka untuk melancarkan agenda jahat oleh puak2 yahudi.

Itu cuma pandangan aku terhadap issue ini, kalau ia tak berkaitan langsung tlg maafkan aku yer!! Manusia cuma merancang tapi cuma Allah sahaja yang boleh menentukan, sama2 lah kita berdoa agar umat Islam di dunia nie di lindungi oleh Allah dari konspirasi jahat yahudi. Semoga tiada apa-apa yang terjadi berkaitan dengan issue ini akan datang. AMINNNN~~


17 Say Something:

I love Sleep said...

mnx2 la xde perkara buruk

aku HaniAsyira said...

tak tahu sebenarnya mana pihak yang benci Islam ni.. aishhh..

moga semua umat Islam selamat dan bersatu padu... dan berdoa moga2 ada sinar untuk kita semua juga dan mereka ubah tanggapan mereka

kay_are said...

aku bukan nye baik sangat nak discuss pasal ni.. tapi setau aku, zaman nabi dulu.. orang wat macam2 kat nabi, nabi takde pun nak demo bagai.. siap layan baik2 lagi.. so nape sekarang ni kita lak lebih2?

Detective Fiqa said...

huhuhu sedih sekarang. byk isuu tentang mcm ni sekarang ni hmm :(

eita said...

tak tahu nak kata apa...
takut tersalah cakap...

cinta siswi said...

sedih.. psikologi diserang abis-abisan

Cik Aini said...

haish
dunia akhir zmn kan..mcm2 puak yahudi buat tuk jatuhkan islam..
moga kita semua dilindungi Allah ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xdpt nak tgk.. trok toi .

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak xtengok lansung dik...asal nk buka youtube mula si qalief pun menempek sama last2 boleh kt dia la tgk upin ipin hahahaha

izan mama mia said...

tak tgk...n rasa no komen bab nie...kang silap lak cam kata eita kat atas tuu...

nur anis said...

tu la..banyak dengar kat berita kisah ni..tapi entah la...tak tahu nak komen apa..

♥ sitifarhana ♥ said...

agama ISLAM selalu je diperkotak katikkan..smoga golongan2 yg menghina islam akan dpt balasan yang setimpal

Everything's Everythings said...

yup betul tu, tujuan mereka membuat filem tersebut mungkin utk melihat benda2 mcm ni..
nnti bolehlah mereka katakan Islam itu penganas..
Yahudi laknatullah =.=

Mizz ErMa said...

ha ah, sy pon ade jgk dgr ura2 psl nih tp belum tgk lagi so belum tau lg video tu psl ape..free2 nnt nk try tgk jgk lah..

Zierwa Zainal said...

zz x tgok lagi..cume bce2 yg kte cerita tu menghina nabi kita..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

isu2 agama ni sangat sensitif sebenarnya..

ツ Bieaz ツ said...

xtau nak kata apa gpon xtgk...

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates