O Pan Gangnam Style


Holla girl and boy, wah tajuk aku hari nie ada unsur-unsur korean atau K-Pop. Alamak~macam mana aku boleh nak buat cerita about korean atau K-Pop nie, padahal aku tak suka dengan mereka nie . . kalau kawan-kawan aku tahu habis kena bahan seminggu wow!!~

Sumber : Cik Google
Ceritanya bermula dari anak buah aku sorang ni lah (Yanie) balik ke rumah atok dan neneknya (rumah aku lah) dan menyuruh ibunya untuk bukak lagu Gangnam style. . anak buah aku lagi dua dorang pun layan sekali, haziq dan phia. . . 1 hari tuh smpai berkali-kali mereka bukak lagu nie!! aku pun tertanya-tanya lagu apekah tuh, lagu untuk budak-budak yang "menetap" di nursery kowt. . aku pun abaikan lah!!

Keesokkannya dan hari2 berikut aku dengar phia pulak bukak lagu tuh.. hebat betul lagu tuh smpai budak2 suka sangat, aku pun mula tertarik dengan lagu dia smpai lah aku ternampak orang buat status di Facebook about Gangnam Style nie. Hari ini, aku pun search lah lagu tuh kat youtube, dan aku berkata dalam hati "baruah, K-Pop Rupanya" . . tapi video lagu tuh top sangat smpai dekat 300M orang menonton, aku pun teruja smpai tengok 2 3 kali . . hahahah :D

Bagi aku video tuh popular sebab lagunya menarik dan tarian dia. . . awesome!! Korang plak, suka tak dengan lagu Gangnam Style? Tipulah kalau korang tak suke kan, aku yang tak suka korean pun dah download video dia...::kikiki::

24 Say Something:

Aesya Zealous said...

lagu dia n tarian memang mudah tarik perhatian org kan

Everything's Everythings said...

Hahah ketinggalan zaman la kalau xpernah dgr gangnam style ;P

I love Sleep said...

kui3.. memang x dpt nk nafikan yg music lagu tu best.. yg tarian dia tu, mudah untuk di ikut.. tu yg jadi fenomena

Cik Aini said...

haha siannya..
smp ank buah lak lebih hebat dr pak sedara nya kan..pak sedara dia bz sgt nih smp x tahu tarian gangnam style.hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk bese2 aje..tkde lg nk dowload..hihi.

nur anis said...

haha..saya tak suka....walaupun saya kaki layan korean drama...huhu

Detective Fiqa said...

errr. tak minatt ==" hahaha memang tak minat.
seriuss df tak minat.l amat amat TAK MINAT hahaha

cinta siswi said...

hahaha.. op..op..oppa gangnam style.. sian pakcek tuh.. gagap.. hewhew..

#u should see to the beautiful u iwan.. :) beshhh!

♥ sitifarhana ♥ said...

best layan opa gangnam style..best best..smpi buat ringtone..upss...kahkah

Mizz ErMa said...

oppa gangnam style? hm..sy pny husband suka sgt lagu nie, tp sy pulak biasa2 aje..tp lagu dia mmg best walau xphm pape pon..kui3,

kay_are said...

lagu die memang best r tapi tarian je.. err.. banyak lagi tarian kpop lain lagi awesome kot.. huu

ainraus said...

lagu dia maybe catchy. sedap didengar. tapi bila tarian tu diabuat parody oleh wanita.
cewahh. nampak macam kureng sopan pulakk :)

duniafana said...

boleh tahan ja...xsuka sgt

eita said...

x suke tengok

izan mama mia said...

saya pun menci tengok..tak suka

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xminat pun..sakit telinga je dengar hehe

aku HaniAsyira said...

penah tgk sekali je.. tp xabis.. huhu

Zierwa Zainal said...

zz x suke kot lgu tu.. tpi zz suke jgk kpop.. cume lagu tu mmg x minat langsung..

tirahzairi said...

amboii....gangnam yer...makin lama...bosna tgk...hihi

asfira aminuddin said...

i tak suke semua gangnam ke hape. lagunye pun tak best. hihi. i suke big bang je. tapi i pun bukan peminat korea pun. hehehe

-meeSUPERGIRL- said...

mula2 tgk mcm laka laka .. tp lme2 tgk mcm nak sepokk . hahaha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

fenomena baru :)

ツ Bieaz ツ said...

suka giler lagu nie hahaha style tarian dia lain dri yg lain.

yg taktau wat tarian ikut je style tarian nie awesome hahaha

AmyZana said...

Saya suka kpop tp sye tak berkenan sgt lah lagu tuh >_> mse mule2 dia kluar je suke tp lame2 mcm dah asyik sgt menang dkt Music Bank (dah 9 kali lagu nih menang in 9 consecutive weeks) so lame2 dah jadik bosan. tak ada ke lagu kpop lain yg nak kluar radio ? byk lagi pilihan bukannya satu je ._.

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates