My First Salary


Hi you all, long time no see right, around 2 week aku tak update. Mula-2 seminggu sekali update, now macam nak dua minggu sekali update, akan datang tak tau lah!~ . . Maklumlah penat bekerja include no idea, no time!~ So, how are you blogger, my follower, my reader and my critics . . .harap sehat lah yer :)

Last week, I get my first salary and happy sangatlah kan, and that time tak sabar nk cek kat cimb click berapa aku dapat . . . hurmmm :( dengan OT tak da of course lah menduka cita aku. Last week jugaklah aku habiskan duit aku untuk membayar insurans yang 3bulan tertunggak dan of course lah beri kat mak aku sikit, even tak banyak tapi dpt jugak aku beri duit kat mak aku yang selama ini asik beri duit kat aku jer :)

Gambar Sekadar Hiasan: Cik Google
So, habis dah duit aku, baru nak open table dengan reader-2 blog aku nie, hehehehe :) . . <---baik kan saya :D . . nampaknya next time lah yer tunggu rezeki mencurah2 . . akak-2 dan adik aku bising mntak open table almaklumlah aku ni tak penah belanja dowg...haha!

Gambar Sekadar Hiasan: Cik Google
Tutup jap cite gaji ciput aku tuh, aku nk jemput korang datang my convocation on 3 Nov 2012 at Dewan Gemilang GMi . . sudi tak korang datang menyemak tengok aku amik Diploma dan bagi bunga? <----hahaha. gurau je . . this is my second convocation and my first convo is when I finish my certificate. Now, I finish my diploma and next Insya-Allah convo untuk Degree plak :)

Tamat sudah aku membebel . . . esuk kite sambung blogwalking pulak
 <3 Night All

21 Say Something:

amilasyuhada said...

long time ta denga citer dye nih.. congrate for ur convocation...

Detective Fiqa said...

wahh lama menghilang :D hehehe btw congrates

kay_are said...

baru 1st salary.. bese r tu.. aku dulu pun mase first salary memang sedih betul bile tengok gaji tu compare ngan yang nak kne bayar.. huu..

eita said...

normal lah tu 1st salary..mesti bajet lari punyer...

next salary..balanja akak plok ye..
hehehhe...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

belanja akak mcd samurai cepat!!! hihi

akak pun dah lama tak datang sini :)

Kesuma Angsana said...

all the best to u ye dik

ainraus said...

wahhh. bestnya dah dapat first gaji. tak sabar nak dapat kerja ni.

-meeSUPERGIRL- said...

amboi abes gaji baru cte .. hahaha !

♥ sitifarhana ♥ said...

wahh...second gaji boleh mtk belanje ni..hehehe

asfira aminuddin said...

eh for your first salary you did not buy anything for yourself? takpe tunggu gaji kedua okay! anak yang baik selalu kasi duit kat mak :)

Ayumi Comot said...

wah..dapat gaji...Alhamdulillah....isokey....gaji sikit2 pun, asal berkat...

nanti leh buat OT banyak2...belanja bloggers,huhu

ツ Bieaz ツ said...

bestnya dah dapat salary dah hehe Bie dapat salary pon blm still belajar lagi hehehe...

nie kena gi bunga lah kan hihi

ELeEa said...

Alhamdulillah
xpe even bg sikit pun pd org tua
niat nak bg tu yg pnting
=)

dear yayah said...

Alhamdulillah, dpt dh dip.. and dah ada salary sndri.. good luck 4 ur future undertaking

teha said...

syok laa.. bile nk blnje ? hahaha !

tirahzairi said...

so jd x nk banjew? hihihi

cinta siswi said...

hewhew.. selamat ye iwan.. :p

#ha.. siswi gt hari tu bgtau nak blnja siswi kan.. siswi nk g jhor nie. jgn lupe.. :)

nur atiqah said...

congrats bro! =)

Ain Dzaya said...

fes salary? owwhh...nampaknya ain lebih expert ..hehe..sebab fes salary masa umur 18 tahun..huehue...btw, tahniah dah convo...3 nov plak tu...ehem2..sila elert pada 3 nov pelisss... my buffday... ;p

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

chemay said...

alaaa baru engat nak mintak belanjaaaa tadii.
takpee
next gaji belanja keyh?
miahahaha
>.<

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates