Berbelah Bagi

Hi, Peeps~ Pertama sekali nak ucapkan selamat bercuti kepada yang masih bersekolah dan juga yang sedang cuti sem ketika ini. Selain itu, Happy Deepavali kepada mereka yang hendak menyambutnya pada hari Selasa ini dan selamat bercuti juga kepada warga Classic Advantage (tempat kerja aku) yang dapat cuti seminggu disebabkan shutdown akhir tahun but not for tool fabrication department (department aku), aku kerja seperti biasa. <------ introduction yang skema

Actually, I want to talk about that I want resign at Classic Advantage soon and I got two offers were both are good offer. Situation like this ever happened to me before which is I need select either go to Singapore or be Drafting/Tool Maker at Classic Advantage but for now, I need select either Oilfield company or Stamping company? I don't want the "banana fruit two time" which is I has select Classic Advantage for my first job and less than 3 month I've to look for another job. So, sekarang ni aku tak nak ia terjadi lagi dalam hidup aku It mean, keputusan yang aku pilih dulu tidak berapa tepat atau ada hikmahnya.<--- English yang broken

Merujuk kepada masalah yang datang dimana aku sangat lemah dalam membuat keputusan memilih sama ada A atau B untuk masa depan aku sendiri, tapi why must be dua-duanya adalah yang terbaik even ada perbezaan antara routine job, salary, background company, and overtime rating. Aku sudah buat perbezaan di bawah dan cuba korang tolong pilihkan untuk aku, sekarang ni aku hendak ikut naluri korang pulak, aku akan pilih majoriti dari korang, Boleh? <--- kesimpulan yang mudah

Click Pic For Enlarger 
That all for today or for this week, next week aku akan berikan keputusan sama ada A atau B pilihan aku . . SELAMAT BERHUJUNG MINGGU :)


19 Say Something:

teha said...

pilih betol2 ! hee :)

kazumasaki said...

A

Detective Fiqa said...

hmm, pikir betul2 then buat solat istikarah :D

chemay said...

solat istikarah.
insyaAllah dapat yang terbaik.
:)

izan mama mia said...

datang cni naik jeep...
fikir dan bt keputusan yg terbaik...

Kesuma Angsana said...

doakan yg terbaik for u ye

ツ Bieaz ツ said...

dua2 bie tgk oke uhuhu mmg serabut.. -__- nak pilih

apa2pon pilih yg terbaek.

ツ Bieaz ツ said...

tgk kat A mcm best je hihi (tetibe)

aku HaniAsyira said...

tak reti nak pilih untuk org.. pilih baik2 yea

Angelene Bong said...

banana fruit two time? Haha. it's funny indeed :D btw, just trust your heart and it will lead you a better life :D

Ayumi Comot said...

er...keliru...xtau nk pilih yang mana satu...dua2 ad pro n kons:)

Mizz ErMa said...

alamak, parah jgk nie..maybe B is better kot sbb gji dia tinggi? hehe maklum la, duit skrg nie kan mcm air..

kay_are said...

murah rezeki ko bro.. bagus.. aku rase kalau aku jadi ko aku akan amek oilfield company sebab company macam ni banyak bende leh blaja dan banyak field lain ko leh pergi nanti.. tapi tu pendapat aku r..

Cik Aini said...

wat pilihan yg terbaik hokayy..
pilih betul2 jgn smp "banana fruit two times" heehehe
wish u luck ye :)

Ain Dzaya said...

huhu..ain tak taw nak pilih yang mana la..sebab semua datang dari diri sendiri..yang mana rasa yang terbaik..itulah pilihan yang terbaik..

ainraus said...

dah try tanya medical claims? annual leave? hospitalization? medical cover individu atau family? last but not least, still. your heart. ;)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

buat pilihan yang terbaik ye dik :)

p/s : mak ayah akak orang batu pahat, akak lahir kat pahang. yup! kami jawa. hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

better buat istikharah...mn tau dpt jwpn yg terbaek

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Post a Comment

 
Powered by Blogger | Downloaded from Free Templates